't Soatsje

't Soatsje

’t Soatsje is een gemengd koor met ongeveer 30-32 leden.Wekelijks oefenen zij in het buurthuis van het Molenpad.

Het koor is oorspronkelijk ontstaan naar aanleiding van een kunstproject “kunst naar wijken” van de wijk Vlietzone. Het is in 2004 begonnen als een smartlappenkoor o.l.v. Rinke Schroor met 4 mensen. Al snel sloten er meer wijkbewoners zich aan en na de zomervakantie werd er gerepeteerd voor een wijkmusical. In maart 2005 is de musical “au pair parade” succesvol uitgevoerd in het Tryatergebouw in Leeuwarden. Na de musical wilde het grootste gedeelte van het koor doorgaan met zingen en in september is Simon Hoogstins als dirigent bij ‘ t Soatsje begonnen. Inmiddels is het repertoire erg breed, van engelstalig, nederlands, friese en leeuwarder liedjes die meestal vierstemmig worden gezongen.

Ze vinden het vooral gezellig met elkaar te zingen maar studeren ook serieus liedjes in en treden daar af en toe mee op. Enkele hoogtepunten van de laatste jaren bv. het optreden met Syb van de Ploeg voor de koningin i.v.m. de opening van het nieuwe provinciehuis en een cd-opname met country Wytske afgelopen december.

De naam van het koor ’t Soatsje is niet omdat het een rommeltje zou zijn maar omdat het gezelschap zo gemeleerd is en allemaal even enthousiast! Momenteel bestaat het koor uit acht heren (bassen en tenoren) en 24 dames (alten en sopranen)

Ga naar de website

Pin It on Pinterest

Shares
Share This