Dat Schilt

Dat Schilt

Dat Schilt speelt ‘Roos van Jericho’

– De Band –
In september 2013 start gitarist, tekstschrijver en zanger, Harmen Schilt, een nieuw project; het schrijven van een Rockopera in het Nederlands. Deels om zichzelf een uitdaging te stellen en deels omdat dit nog niet vaak is gedaan.

Na een periode van een halfjaar hard werken, brainstormen, schrijven, bier drinken en componeren, is een eerste versie van de voorstelling klaar. Om de muziek live uit te voeren, gaat hij op zoek naar twee getalenteerde, prettig gestoorde muzikanten die met hem willen samenwerken.

Na een aantal weken samen gespeeld te hebben met verschillende muzikanten in heel Friesland, ontmoet hij twee gelijkgezinde muzikanten op de Academie voor Popcultuur. Samen met deze twee studiegenoten wordt een drieman formatie gevormd, bestaande uit:

– Harmen Schilt, gitarist, zanger en tekstschrijver. Bedenker van het concept en schrijver van de tekst, daarnaast niet vies van grof gitaargeweld.
– David Wolgen, monster op het drumstel, speelt alles; van jazz tot rock, en zingt daarnaast warempel ook nog eens mee, met als resultaat niet enkel harmonie in spel, maar ook in stemgeluid.
– Dennis van Someren, bassist die het hele spul bij elkaar houdt, kijkt verder dan zijn hals lang is, want hij zingt en speelt ook gitaar tijdens de voorstelling.
De naam van deze band: ‘DAT SCHILT’ .

– ‘Roos Van Jericho’ –
Een roos van Jericho is een plant die dood lijkt, totdat je er water overheen gooit. Als een roos van Jericho in aanraking komt met water, klapt de roos open en komt deze schijnbaar tot leven. In het echte leven word je soms geraakt door dingen, waar je hart van dichtklapt door verdriet of juist openbarst door geluk.

‘Roos van Jericho’ gaat over het opgroeien van baby tot jongeman. De hoofdpersoon in het verhaal groeit op in een gelukkig gezin. Op zijn 13e verjaardag verandert zijn leven; alsof het honderdtachtig graden wordt omgedraaid. De jongen vertrekt om op zoek te gaan naar een nieuw thuis, opdat hij weer warmte en liefde kan ervaren. Als een roos van Jericho zweeft hij door de betonnen woestijn, op zoek naar water, zodat zij zichzelf weer ontsluit.

Dit verhaal wordt verteld door een combinatie van videoprojectie, poezie en dampende Neder-rock.

Kom kijken en luisteren om te zien hoe deze jongen via een populairistreit en oregano door het leven zweeft, met de wens om thuis te komen.

Terug naar Muziekprogramma

 

 

 

Tijd: 18.25 – 19.10 u
Podium: 2

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This