De 6e editie wordt georganiseerd door Stichting Vlietvaardig, Wijkpanel Vlietzone en vele, vele vrijwilligers. We ontvangen steun van de Gemeente Leeuwarden, LOF, Wijkpanel Vlietzone, VSB fonds en dit jaar is er een integrale samenwerking met LF2018 en Never Ending Orchestra.

Het Vijverpark festival wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd en is onstaan uit de tuinconcerten die jaarlijks op Vijverstraat 4, in de tuin van de voormalige Karel Doormanschool, werden georgainseerd. Deze tuinconcerten werden voor het eerst georganiseerd in 2006 door Peter Valk en Nico de Koning. Peter Valk (vioolleraar) gaf toen les in ‘de Oude School’ en het idee ontstond, om een uitvoering voor de vioolleerlingen te organiseren in de tuin van de school.

Gaandeweg kwamen hier ook bandjes en andere groepen te spelen en waren het niet alleen de leerlingen van Peter Valk die voor een gezellige avond zorgden. Deze befaamde avonden eindigden dan ook vaak in een jamsessie rondom het kampvuur en met een ‘harde kern’ die tot in de kleine uurtjes doorging. Tijdens een van de laatste tuinconcerten was er iemand die oppperde om aan de andere kant van de muur van de tuin (in het Vijverpark) het feestje te organiseren. Dus zo gezegd, zo gedaan. In 2013 was dan het eerste Vijverpark ‘concert’ een feit, georganiseerd door de ‘harde kern’ van de tuinconcerten.

Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een gezellig kleinschalig festival, waar jong en oud elkaar ontmoet, de kinderen zich kostelijk kunnen vermaken in de diverse attracties en een uitgebalanceerd programma, waarin (jong) talent en (semi-) professionals elkaar ontmoeten.