Plunder

Plunder

De vijfkoppige band Plunder is ontstaan in de wachtrij voor het festival Welcome to the Village, toen een stel muzikanten van de Academie voor Popcultuur besloot samen te gaan werken. Hiermee ging een wens van frontman Lennart in vervulling; een band starten die met folk instrumenten, muziek van verschillende culturen combineert. Plunders muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten, is het best samen te vatten als Pirate Folkrock. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor het authentieke geluid.
Driekwart jaar na het ontstaan treden ze voor het eerst naar buiten, voor een groot publiek op het Fries Straatfestival. Een hele reeks aan mooie feestjes volgt. In november 2015 is in een documentaire over de band Irolt te zien hoe Plunder een nummer van hen repeteert om het jaar daarop bij hun laatste optreden te komen spelen. De documentaire is te zien op NPO2 en Omrop Fryslân. De maanden daarop is de band naast het schrijven van nieuw materiaal, druk bezig met optreden. Zo speelt de groep bij de opening van Neushoorn in Leeuwarden en staan ze op het folk festival Pairc Pub in Joure, tussen namen als de Dublin Legends en Fiddlers Green.
Inmiddels, na een drukke zomer, is Plunder nu bezig met het opnemen van hun eerste album, die ergens aan het begin van 2017 uit zal komen.

Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje feestgangers komt er zoveel energie vrij, dat de festivalweide gegarandeerd geplunderd wordt!

Lennart Boonstra: leadzang, accordeon, akoestische gitaar
Femke Oevering: dwarsfluit, tinwhistle, zang
Tom Schriemer: elektrische gitaar
Trevor Vreeburg: bas
Tuaq Pijlman: drums

 

 

Terug naar Muziekprogramma

 

Tijd: 19.50 – 20.35 u
Podium 1

Pin It on Pinterest

Shares
Share This