[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”on” parallax_method=”off” background_image=”https://vijverparkfestivalleeuwarden.nl/wp-content/uploads/2017/05/Stroatklinkers2BG.jpg” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_team_member admin_label=”Stroatklinkers” name=”Stroatklinkers” image_url=”https://vijverparkfestivalleeuwarden.nl/wp-content/uploads/2017/05/Stroatklinkers3.jpg” animation=”fade_in” background_layout=”light” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord.  Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met zgn. bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid. Inmiddels spelen de Stroatklinkers ook een flink aantal Engelstalige nummers.

Omdat het radio-optreden veel te leuk uitpakte om het bij een eenmalig gebeuren te laten, zijn de Stroatklinkers – toen nog zonder naam – daarmee door gegaan.
Omdat ze tijdens die uitzending nog geen naam hadden, werd er ter plekke door presentator Okkie Smit bedacht, dat de luisteraars een suggestie konden insturen.
Uiteindelijk is toch gekozen voor de zelfbedachte Groningse naam “de Stroatklinkers”.

Met uitzondering van Adrian is de bezetting jarenlang hetzelfde gebleven. In de periode van 1998 tot 2006 was Johanna Hamstra (banjohanna) de uitmuntende vervangster van Adrian. In 2013 heeft bassist Frank Heidema de band verlaten. Er werd een goede vervanger gevonden. Dit is Bert Veldkamp geworden.

Inmiddels is Adrian na wat Engelse en Amerikaanse avonturen terug op het oude nest.

Frank, Bob en Henk hebben samen gespeeld in de band “Snoarenspul”. Toen dat stopte is Bob gaan spelen in de bluegrassband “Grass Grow”, waar Adrian, Harry ook deel van uit maakten. Daarnaast hebben de muzikanten ook ervaring opgedaan in diverse andere bands met verschillende muziekstijlen, variërend van o.a. Top 40 tot blues. Bert heeft ook een uitmuntende muzikale staat van dienst, waaronder bandlid van symfonische rockgroep KayaK.

Zo vanaf het jaar 2000 zijn de Stroatklinkers overgestapt van 10 (!) microfoons naar 1 bijzondere microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord.
Zo ontstond er een levendige podiumact met veel hilariteit als de muzikanten zich verdringen om bij de microfoon te komen.
En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit.

Het is de laatste jaren een van de meest geboekte acts in het Noorden en de band speelt veelvuldig in de noordelijke Theaters, op diverse festivals in Nederland, Duitsland en Engeland en daarnaast tijdens vele andere gelegenheden in binnen- en buitenland.

De Stroatklinkers hebben tot nu toe zes cd’s gemaakt, (zie knopje “cd’s”). De laatste cd, uitgebracht in december 2015, is de jubileum cd, met 25 liedjes. De helft daarvan zijn Engelstalig, een langgekoesterde wens.

Bob Heidema – gitaar, zang
Adrian Farmer –  banjo, dobro, gitaar, zang
Bert Veldkamp – basgitaar, contrabas, zang
Harry Jansen – mandoline, viool, banjo, zang
Henk Bloupot – accordeon, mondharmonica, ukelele, percussie, zang

[button link=”https://vijverparkfestivalleeuwarden.nl/programma/muziek-2017/” type=”big”] Terug naar Muziekprogramma[/button]

 

[/et_pb_team_member][et_pb_text admin_label=”Tijd en podium” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tijd: 21.50 – 22.50 u
Podium: 1

[/et_pb_text][et_pb_cta admin_label=”Website” button_url=”https://stroatklinkers.nl/” button_text=”Ga naar de website” use_background_color=”off” background_color=”#0039c9″ background_layout=”light” text_orientation=”left” url_new_window=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_cta][et_pb_social_media_follow admin_label=”Social Media volgen” link_shape=”rounded_rectangle” background_layout=”light” url_new_window=”on” follow_button=”off”] [et_pb_social_media_follow_network social_network=”facebook” url=”https://www.facebook.com/stroatklinkers.bluegrassband/” bg_color=”#3b5998″ skype_action=”call”] Facebook [/et_pb_social_media_follow_network][et_pb_social_media_follow_network social_network=”youtube” url=”https://www.youtube.com/channel/UCvlvmTWrkGeRVr_9PwdBJow” bg_color=”#a82400″ skype_action=”call”] Youtube [/et_pb_social_media_follow_network] [/et_pb_social_media_follow][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]